UGEAVISEN.COM

Trampoliner, indkøbstrolley og fritidsprodukter - Easy-Pix.eu

ForsideGRÆNSEHANDELHOROSKOPERARTIKLERFORLYSTELSERSUND & RASKMAD MED MERE
Nye butiksejere får hjælp til at klare paragrafferne

Nye butiksejere skal have lige så godt styr på forbrugerjuraen, som de har på deres produkter. Det vil give flere gode handler og mindre bøvl for både forbrugere og butikker. Derfor lancerer Forbrugerstyrelsen i dag en kampagne, hvor nye erhvervsdrivende kan få hjælp til at klare forbrugerparagrafferne. Kampagnen er lavet i samarbejde med Dansk Erhverv.Mange erhvervsdrivende og butiksansatte er i tvivl om købelovens regler, som kan være svære at overskue for en ny virksomhed. Det kan i værste tilfælde føre til utilfredsstillende handler for både forbrugere og erhvervsdrivende og klagesager, der kunne være undgået. 

Forbrugerstyrelsen lancerer i samarbejde med Dansk Erhverv i dag kampagnen: ”Velkommen til markedet”. Den klæder nye erhvervsdrivende på til fra første færd at få styr på paragrafferne. Formålet er at give både butikker og forbrugere en smidigere hverdag og færre klager. Kampagnen er en kort gennemgang af de love, der er vigtige at overholde for at få en tilfredsstillende handel, og familie- og forbrugerminister Carina Christensen(k) håber, at det nye tiltag kan hjælpe både de nye erhvervsdrivende og forbrugerne.


”Formålet med denne kampagne er at sikre, at så mange nye erhvervsdrivende som muligt er bekendte med spillereglerne på markedet, når de går i gang. Når de erhvervsdrivende kender reglerne gør det også livet som forbruger lettere”, siger ministeren.

Kampagnen er lavet i samarbejde med Dansk Erhverv. Herfra siger direktør Kim Munch Lendal:
”Vi har en fælles interesse med Forbrugerstyrelsen i at sikre gode og trygge forbrugerforhold. Vi gør meget ud at hjælpe vores medlemsvirksomheder med at forstå og fortolke forbrugerlovgivningen. Det er vigtigt, at nye virksomheder er opmærksomme på, hvad der gælder fra start, så de kan undgå negative sager og få et godt forhold til deres kunder.”

Kampagnen retter sig mod nye virksomheder, i første omgang ca. 2300 erhvervsdrivende i detailhandlen, der alle modtager en direct mail fra Forbrugerstyrelsen. Kampagnen følges op hvert kvartal, hvor materialet igen sendes ud til nye virksomheder, der er kommet til. 

Materialet er samlet på hjemmesiden www.velkommentilmarkedet.dk og er en kort og letforståelig gennemgang af købelov, markedsføringslov og den særlige lovgivning for internetbutikker.

hspace=0
Leveret af SetWeb

Ugeavisen • Skovvej 10 • 6520 Toftlund
Tlf. +45 74 83 22 42 • Fax +45 70 14 17 21 E-mail: