UGEAVISEN.COM

Trampoliner, indkøbstrolley og fritidsprodukter - Easy-Pix.eu

ForsideGRÆNSEHANDELHOROSKOPERARTIKLERFORLYSTELSERSUND & RASKMAD MED MERE
 

Eksotiske frugter
Særligt feburar er en svær måned med netop frisk sæson grønt – vinterens rodknolde er ved at være lidt slappe i det og forårets væld af forskelligt grønt er lige om hjørnet. Derfor er det i denne måned med begrænset grønt - særligt godt med de eksotiske frugter fra varmere himmelstrøg der varsler om varmere måneder i vente, samt desuden sætter lidt kulør, friskhed og smag på retterne i en ellers kold og mørk feburar måned. De tropiske frugter kan sagtens benyttes i det salte som det søde køkken, hvilket opskrifterne giver nogle gode eksempler på.

Ananas

ananas.jpg

Ananas planten stammer fra det nordøstlige Sydamerika omkring og i Brasilien. Indianerne havde dyrket ananas længe før europæerne kom til Amerika, de kaldte den for anana der betyder en fortrinlig frugt. I Peru er der fundet afbildninger af ananas på pottemager arbejder der stammer fra det første årtusinde efter vor tidsregning. Columbus og hans mænd var de første europæere der i 1493 på øen Guadeloupe så en ananas. Der findes mange varianter af ananas bla. Cayenne ananas, baby ananas og dronning ananas. Sorten Golden er den bedste på grund af sit høje sukkerindhold og generelt er ananas rig på c-vitaminer. Frisk ananas indeholder et enzym der mørner kød og frugt samt får mælk til at skille.

Papaya

papaya.jpg

Papaya er store aflange, pæreformede grønne frugter, der skifter farve til orangerød når den modnes. Dens kød er orangerødt og saftigt, kernerne er sorte. Anvendes typisk Frisk, i frugtsalat, til chutney og ketchup. Fra Papayaen udvindes enzymet papain, der benyttes til modning af kød, ligesom kød indpakket i blade fra planten ligeledes modner.Den menes at stamme fra mexico men dyrkes i dag i de fleste tropiske lande.

Mango

mango.jpg

Mangoen kommer fra bjergområderne i Burma og Himalaya. Træet er et af verdens ældste frugttræer. Der findes mange forskellige sorter. De kan deles i to hovedgrupper hvoraf den ene hovedgruppe hovedsagligt kommer fra Indien og en anden fra philippinerne og sydøstasien – den sidstnævnte er den bedste men ikke så almindelig her i Danmark. Konsistensen er nærmest som smør og smagen helt sublim. Den indiske er udmærket men behøver at være lidt mere moden end dens fætter fra sydøstasien. Den er særligt rig på A – og C-vitaminer og ses typisk som hovedingrediens i mangochutney.

hspace=0
Leveret af SetWeb

Ugeavisen • Skovvej 10 • 6520 Toftlund
Tlf. +45 74 83 22 42 • Fax +45 70 14 17 21 E-mail: