UGEAVISEN.COM

Trampoliner, indkøbstrolley og fritidsprodukter - Easy-Pix.eu

ForsideGRÆNSEHANDELHOROSKOPERARTIKLERFORLYSTELSERSUND & RASKMAD MED MERE

Nostalgisk tilbageblik
– campingvogne gennem tiderne 

Campingvogne er ikke, hvad de har været – de er nemlig blevet meget mere luksuriøse. Dette kan man ved selvsyn konstatere på Camping07 i Bella Center den 19.-21. januar 2007.

På Camping07 i Bella Center vil der den 19.-21. januar 2007 være mulighed for at se nostalgien tørne sammen med nutiden. Ældre campingvogne fra både 60’erne og 70’erne vil være udstillet side om side med det nyeste og mest luksuriøse indenfor campingvogne og udstyr. Derudover står B.T. for kåringen af årets campingvogn.

Den vindende campingvogn vil blive udstillet ved siden af de gamle cam-pingvogne, så man ved selvsyn kan konstatere den store kontrast til tidligere tiders campingvogne, hvor det luksuriøse stort set bestod i et mobilt tag over hovedet, en vandhane og en enkelt 12 volt lampe – eventuelt suppleret af en gaslampe. Varme og køl var ikke normalt men kunne eftermonteres som ekstraudstyr.

Fra simpelt til ekstravagant
Udviklingen gik dog stærkt i 70’erne. De engelske vogne blev udkonkurreret af de tyske kvalitetscampingvogne, som f. eks. Knaus, Wilk, Tabbert og Münsterland, der alle var veludstyrede vogne med varme, køl, indbygget vand og 220 volt. De nordiske vogne vandt også frem, blandt andet præsen-terede Polar i 1977 konceptet med en gaskasse i vognens bredde, baglygte, rampe, moderne centralvarme (vandbåren varme), emhætte og rullegardi-ner.

Sidst i 70’erne begyndte man også at eftermontere varmt vand og blæservarme – og dermed opstod muligheden for, at campisterne kunne bruge deres rullende hjem i vinterhalvåret.

Der er dog stadig langt til de nutidige modeller. Omvendt er de ældre cam-pingvogne meget charmerende og hyggelige i al deres enkelthed.

De ældre modeller kan nemlig, udover at fremkalde nostalgiske følelser hos dem der har benyttet dem, også give alle andre et smil på læben, da kontra-sterne mellem de nu næsten hedengangne modeller og de nye ’luksuslinere’ er ret så tydelig. De nye vogne er blevet til veritable udstyrsstykker med fladskærme, aircondition og en indretning, som ikke lader moderne tiders hus- og lejlighedsindretning noget efter. Kom selv og se med på Camping07 i Bella Center – ak ja, tiderne har skiftet.

Camping07 er også en del af Ferie07 og Golf07, der løber fra 26.-28. januar 2007. Her vil de gamle vogne dog ikke være med.

Læs mere på www.camping07.dk


Få mere information hos:
Salgs- og projektleder Margit Geil, Bella Center, på tlf.: 3247 2153 eller
margit.geil@bellacenter.dk

Frederiksberg Caravan Center A/S. Tlf.: 4772 1866
Østsjællands Camping Center. Tlf.: 5614 3355

hspace=0
Leveret af SetWeb

Ugeavisen • Skovvej 10 • 6520 Toftlund
Tlf. +45 74 83 22 42 • Fax +45 70 14 17 21 E-mail: