UGEAVISEN.COM

Trampoliner, indkøbstrolley og fritidsprodukter - Easy-Pix.eu

ForsideGRÆNSEHANDELHOROSKOPERARTIKLERFORLYSTELSERSUND & RASKMAD MED MERE
 
Gør-det-selv arbejde kan blive dyrt
Hvis forsikringsselskabet kan bevise, at en brand skyldes ulovligt gør-det-selv elarbejde, dækker forsikringen ikke. En ud af fem, der selv laver elarbejde, kender ikke reglerne og ved heller ikke, hvordan arbejdet præcis skal udføres.

Gør-det-selv arbejde sparer hvert år danske boligejere for mange millioner kroner i håndværkerregninger. Ved selv at lave reparationer og ombygninger, sparer man mere end 350 kr. i timen i løn til en faglært håndværker.

Besparelsen gør det fristende at beholde pengene på kontoen, og selv kaste sig ud i murer-, tømrer-, VVS- eller elektrikerarbejdet. Men det kan blive dyrt at spare på den faglige viden. Regningen kan komme den dag, boligen skal sælges, eller hvis der opstår en brand, som skyldes ulovligt gør-det-selv elarbejde:

- Hvis gør-det-selv-arbejdet ikke er lavet ordentligt, trækker det ned i prisen, når boligen skal sælges. Nogle gange kan dårligt udført arbejde gøre det svært at sælge et hus eller en lejlighed, fortæller kommunikationskonsulent Torben Jastram, Home.

Det er ikke kun salgspriserne, der kan tage skade af mangelfuldt og ulovligt gør-det-selv elarbejde. Elektricitetsrådets statistikker viser, at gør-det-selv elarbejde bærer en stor del af skylden for brande i boliger. Elektricitetsrådets statistikker viser, at to brande om dagen skyldes dårlige elinstallationer.

- Ved en af brandene i februar 2001 døde en 29-årig mand af røgforgiftning. Undersøgelserne efter branden viste, at den var startet på grund af en løs forbindelse i en stikkontakt. En løs forbindelse kan opstå, når en stikkontakt ikke er monteret korrekt. Den løse forbindelse udviklede så meget varme, at der gik ild i huset. Det er den slags tragiske brande, som mangelfuldt og ulovligt gør-det-selv elarbejde kan føre til, siger Jesper Sandberg, der er afdelingschef i Elektricitetsrådet.

Det er ikke altid det billigste at gøre det selv, nogen gange kan det godt betale sig at bruge autoriseret arbejdskraft.

hspace=0
Leveret af SetWeb

Ugeavisen • Skovvej 10 • 6520 Toftlund
Tlf. +45 74 83 22 42 • Fax +45 70 14 17 21 E-mail: