UGEAVISEN.COM

Trampoliner, indkøbstrolley og fritidsprodukter - Easy-Pix.eu

ForsideGRÆNSEHANDELHOROSKOPERARTIKLERFORLYSTELSERSUND & RASKMAD MED MERE

hugosolo_90.jpg Sund og Rask
Akupunktør Hugo Nielsen, Gram er landskendt som akupunktør, som opfinder og som behandleren, der har kunnet opvise meget bemærkelsesværdige. Altsammen fra Hugo Nielsen instituttet i Gram.

Hugo gi’r en hjælpende håndsrækning
til den kolde tid – ”tryk dig sund”

Når systemet
- går i uorden
Kroppen består af milliarder af celler, der i grupper har ganske specielle funktioner i forhold organet og organerne imellem. For at et så kompliceret system kan fungere findes der en række systemer, der hele tiden sikrer balance for den enkelte celle, cellerne imellem og for organerne. Hjerne, nervesystem, hormonsystemer og kemiske kontrolsystemer er kendte eksempler på sådanne kontrolsystemer. Nogle af disse - måske alle - er overordnet reguleret af elektriske signaler og impulser, der kan måles på hudens overflade langs de såkaldte meridianer kendt fra klassisk akupunktur, men også via ikke kendte baner fra hudoverfladen og dybt ind i kroppen.
Uden styresystemerne ville der hurtigt opstå kaotiske tilstande lokalt og i kroppen som helhed. Lejlighedsvis svigter styresystemerne, måske på grund af udefra kommende angreb (f.eks. infektioner og kemiske påvirkninger fra omgivelserne). Sådanne "fejlsignaler" opfattes forkert af styresystemerne. Der udsendes fejlsignaler. Der opstår sygdom. Når disse ændringer sker i kroppen, er der visse nervepunkter (akupunkturpunkter), der giver sig til kende ved at gøre ondt som tegn på ændringen. Disse punkter er vores værktøj.

Hvad hånden
kan bruges til
Man siger jo, at hjælpen er lige ved hånden! Vore hænder bærer på en masse vigtige akupunkturpunkter, der indeholder en stor del hemmeligheder, hvad angår forbindelser til andre akupunkturpunkter og kommunikationsforbindelser til stort set hele organismen. Ikke ret mange mennesker er klar over hvilke muligheder vi har for at afhjælpe små som store skavanker på os selv.
Så skal vi ikke gi’ os selv en hånd til at prøve på, at komme nogenlunde helskindet gennem vinterkulden med forkølelse, feber, snue, influenza, hosteture og andet ubehag..

Jeg har valgt nogle punkter i håndfladen, som er til stor hjælp i ”her og nu” situationer. Lad os starte med det vigtigste vi har - nemlig vores mavefunktion. Den er grundlaget for et godt liv og er det organ, der skal sørge for at alle celler i hele organismen får det de skal have at spise til rette tid og leveret på rette adresse.


handflade.gif

I punktet ”hård og tynd mave” kan du regulere din mavefunktion til lind og behagelighed og alt imedens du foretager disse reguleringer vil du opdage, at din mavefunktion bliver meget bedre og det gør dit velvære også.
Højre hånds punkt løsner den hårde mave og venstre punkt samler og tørrer maven. Hos den der er venstrehåndet, er det modsat. Nu er du allerede i gang med at styrke dit immunforsvar på en behagelig måde. Trykteknikken er enkelt – tryk dybt mod knoglerne med din pegefingernegl på langs med knoglerne, så kommer du dybest ind til punkterne. Du holder din tommelfinger på håndryggen til at styre trykket med. Så har du et godt greb! Trykretning mod håndleddet.

Punktet ”betændelse i mundslimhinderne og immunforsvaret” på det tredje led på langemanden og de to punkter ”lymfekirtler i brystregionen” i spidsen af svømmehuden mellem fingrene er vigtige punkter til at skubbe de såkaldte immunoglobuliner i gang for at afhjælpe en forkølelse, influenza, lungebetændelse og lign. Find disse punkter og vurder hvilke, der er mest ømme for det er dem du skal bruge. Om det er højre eller venstre er kun brugeren i situationsøjeblikket, der kan afgøre. Når du har fundet netop dine punkter, skal du efterbehandle med punktet ”binyrepunkt, hormoner og stemmebånd” i håndfladen. I de fleste til-fælde vil det være, det venstre hånds punkt, der trænger og gør mest ondt. Hoster du også kan du supplere med punktet ”lymfekirtler, forkølelse, lungebetændelse og hoste”. Skift med at trykke mellem venstre og højre hånds punkter, da denne vekselvirkning giver et hurtigt resultat og slapper af i brystregionen, og mildner hostesmerter.

Punktet ”smerter, hjertebanken, afslapning i brystregionen” har baggrund i den mere stressbetonede verden vi færdes i. Punktet er glimrende til at give frisk luft til lunger og ro i overkroppen. Har man lidt anstrengt hjertefunktion og let til at blive forpustet, skal man selvfølgelig gå til sin læge og få undersøgt, at der ikke er noget alvorligt i gære. Men ellers kan man roligt bruge det venstre punkt på venstre hånd. Punktet kan gøre forfærdeligt ondt, så start med at massere med en blød tommelfinger og arbejd dig dybere ind. Giv dig bare god tid, det lønner sig.

Ved neglefalsen på tommelfingrene findes to punkter ”angst og nervøsitet”, der er forbun-det til lungerne og er tilsvarende meget ømme, hvis der er stress i farvandet. Hvis du drejer tommelfingrene rundt, så du kan ramme en bordkant og samtidig trykke på punkterne, vil det virke utroligt afslappende. Det kan ligefrem knase i punkterne!

Med disse lette håndråd skulle du have en reel chance for at mildne nogle af de tilstande vi normalt pådrager os i den kolde tid. Mange glemmer også at holde sig for munden, når de nyser og hoster. Glem det ikke for det kunne spare din nabo for at få det som du selv har det!

Mangler du en julegaveide har jeg skrevet bogen ”Tryk Dig Sund” udgivet på forlaget Hovedland – ISBN 87-7739-595-6. Bogen er nu oversat til Engelsk, Tysk og Spansk og udkommer i januar. Din boghandler kan skaffe den.

Jeg ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår

hspace=0
Leveret af SetWeb

Ugeavisen • Skovvej 10 • 6520 Toftlund
Tlf. +45 74 83 22 42 • Fax +45 70 14 17 21 E-mail: